Zadovážte si svojho žabieho princa, ktorý na vás v noci dovidí

Zadovážte si svojho žabieho princa, ktorý na vás v noci dovidí>
Tak, nastala tá významná chvíľa pretrhnutia pupočnej šnúry. Akože čo? Sťahujem dievčatá zo spálne! Majú síce svoju izbičku už od narodenia, ale najpraktickejšie a najpríjemnejšie pre mňa bolo spoločné spanie. Takže sme izbičku zariadili provizórne a teraz sme sa ju konečne rozhodli prekopať. Zatiaľ máme len postieľky a dievčatá sa zatiaľ zoznamujú s rebríkom a s tým, ako sa dostať z postele a pre mňa je teraz najdôležitejšia otázka ich bezpečnosti. Izbičku majú na druhej strane chodby a je mi jasné, že ešte dlho budú cestovať po nociach do spálne k nám, takže som premýšľala nad nočným osvetlením. Rozmýšľala som nad fosforovými hviezdičkami na chodbe alebo lampičkou pri posteli, ale stále som nemohla nájsť to pravé orechové. Až som stretla tohto milého žabiaka.

Žabiak Dushi

zabiak

Lampička od firmy DUSHI ma uchvátila na prvý pohľad. Nielen dizajnom, ale hlavne to bolo presne to, čo som hľadala. Malý kamarát do postieľky, ku ktorému sa deti môžu pritúliť a zároveň si ho vziať so sebou na dobrodružné nočné cestovanie po dome :) Výrobca sľuboval nabíjanie bez batérií a káblov, takže som bola celkom zvedavá, ako je lampička vyriešená. Žabiak prišiel a bol nad moje očakávania. Tak akurát veľký, aby sa dobre prenášal, ale zároveň padol deťom do náručia a nebol jedným z tých plyšákov, čo sa stratia za chvíľku v perine (alebo za posteľou).

Lampička

Lampičku má žabiak zasunutú pevne vo vrecúšku na bruchu, takže nevypadne. Myslím si, že ani častým vyberaním to nepovolí. Vrecúško je dobre podšité a dievčatá zatiaľ neprišli na to, ako ju vytiahnuť. Pre dospeláka je to jednoduché. Samotná lampička sa dobíja v zásuvke. Zabiak-od-Dushi Podľa výrobcu stačí na nabíjanie 5 hodín, aby lampička svietila 20 hodín/ Nám zatiaľ vydržala svietiť aj dva dni. Záleží dosť na tom, v akých svetelných podmienkach ju máte. Keď sa pozorne pozriete, lampička reaguje na svetlo. Keď nastane tma, lampička sa sama rozsvieti a keď je svetlo, sama zhasne. A to je celé jej čaro :-) Manžel mi to musel technicky vysvetliť, pretože som nechápala, ako si takto môže "žiť svojím životom". Svetlo lampičky je tlmené a naozaj neruší. Ja som dosť citlivá na spanie pri svetle - nezaspím alebo sa zobudím, keď niekto rozsvieti na chodbe. Ale žabiak mi vôbec nevadí.   https://youtu.be/GUyrGfQmtOc A ak by vám predsa len vadil (akože sú noci, kedy sa s ním dievčatá pritúlia ku mne a svietia mi priamo do očí), tak lampičku vyberiete alebo v lepšom prípade ju stačí iba otočiť do vrecúška alebo natočiť tak, aby sa skryla len jej časť. Na lampičke sa mi páči, že to vlastne ani nie je lampička, ale skôr malý kamarát na hranie s bonusom. Dievčatá s ním rady spia. Nemusím riešiť nijakú poličku pri posteli, kam by som musela umiestňovať svetielko s nabíjačkou. Lampička svieti tlmene, ale v tme s ňou vidíte dobre, takže nehrozí narážanie do nábytku. Neruší pri spánku a deťom vyhovuje, že nespia v úplnej tme. Samotný žabiak je látkový, praktický aj čo sa nečistoty týka. Lampička sa z neho dá v pohode vytiahnuť, takže sa dá prípadne samostatne vyprať a samostatne používať. Doba svietivosti je dlhá. Ako už som spomenula, záleží aj od toho, či po prebudení lampičku necháte na svetle alebo zostane zapadnutá niekde v šere. To je asi jej jediná nevýhoda, ktorú vnímam. Na svetlo je veľmi citlivá. Stačí trochu tieňa a už sa rozsvieti. Takže je potrebné myslieť na pravidelné nabíjanie. V úplnej tme tých 20 hodín s prehľadom vydrží, to sa nemusíte báť, že by sa počas noci vybila. A keď ju náhodou zabudnete nabiť, tak potom stačí aj 30 minút na to, aby zvládla svietiť aspoň počas nočného spánku. Žabiak je teraz u nás najlepší kamarát. Tak dobrú noc a bez blúdenia! Za recenziu ďakujeme Anežke Kekrtovej! Svojho Žabiaka zoženiete TU. Celý sortiment značky Dushi si môžete prezrieť TU.