Vianočné darčeky pre trojročných: Čo im dať pod stromček?

Vianočné darčeky pre trojročných: Čo im dať pod stromček?>
Máte doma trojročné zlatíčko? Vybrali sme pre vás tipy na darčeky, ktoré podporia rozvoj dieťatka a naučia ho nové zručnosti. Poďte načerpať inšpiráciu!

Čo už dieťa vie?

Prudko sa zdokonaľuje motorický vývoj, zlepšuje sa koordinácia pohybov, pohyby získavajú určitú obratnosť, ladnosť a eleganciu. Dochádza k dôležitým zmenám v hrubej i jemnej motorickej koordinácii a to v zmysle:
  • určitej harmonizácie celkovej pohyblivosti
  • cielené pohybové zručnosti
  • zdokonalenie jemnej motorickej zručnosti a manipulácia
  • zdokonalenie kresby

Hrubá motorika

  • lepšia koordinácia pohybov
  • dieťa dokáže ísť rovno

Jemná motorika

Trojročné dieťa dokáže napodobniť rôzny smer čiary (vertikálny, horizontálny, kruhový). Kresba ešte pripomína čmáranice, ktoré dieťa pomenúva, výtvor sa ale predmetu nepodobá.

Čím potešíte dievčatká?

Devce Všetky hračky z ilustrácie nájdete na Feedo.sk: 1. Smoby – Supermarket,  2. Woody – Kuchynská sada na muffiny, 3. Mini Tefal – Žehlička, 4. Play – Doh – Kitchen creatinos, 5. Mac Toys – Žehliaca doska.

Čím potešíte chlapcov?

Chlapec

Všetky hračky z ilustrácie nájdete na Feedo.sk: 1. Smoby – Pracovná dielňa, 2. Smoby – Súprava náradia, 3. Plan Toys – Bicie, 4. Klein John Deere – Traktor, 5. Smoby – Pracovná dielňa Autá

Edukatívne hračky

Ak by ste však chceli najmenšiemu darovať niečo, čo rozvíja jeho schopnosti, môžete siahnuť aj po edukatívnych hračkách. Ktorých napríklad?

Edukativni

Všetky hračky z ilustrácie nájdete na Feedo.sk: 1. Zazu – Ovečka Sam, 2. Plan Toys – Kolíčková tabuľka, 3. Plan Toys – Pexeso – Nálady, 4. Plan Toys – Moja výtvarná tabuľa, 5. Plan Toys – Balančná ľod.

Nezabudli sme ani na náš tip :-)

Čo myslíte, čo sme si pre vás prichystali tentokrát? Je to obľúbená plastelína Play-Doh, s ktorou sa vyhrajú ako chlapci, tak dievčatá...a možno sa prichytíte pri tom, že sa s nimi zahráte aj vy!

TIP

Všetky hračky z ilustrácie nájdete na Feedo.sk: 1. Play Doh – Zubár, 2. Play Doh – Meter plný zábavy, 3. Plan Doh – Kitchen creations – Súprava s mlynčekom.