Sprievodca opaľovaním: Ako dlho vydrží vodeodolný krém?

Sprievodca opaľovaním: Ako dlho vydrží vodeodolný krém?>
Čas dovoleniek je v plnom prúde. Ak sa na tú svoju ešte len chystáte, poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako by malo vyzerať správne detské opaľovanie a čo všetko treba pribaliť do kufra, aby ste na dovolenku vy a vaše ratolesti spomínali iba v dobrom. Letná dovolenka je väčšinou o kúpaní, zbieraní mušlí, pozorovaní rybičiek v mori, pre dospelých asi o chvíľke oddychu, príjemnom posedení na terase, keď drobčatá už spia. Je to však aj o slnku, na ktorom celý deň sme a preto kvalitný opaľovací krém a správna ochrana pokožky je alfou a omegou.  Weleda opaľovací krém Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako sa vlastne správajú opaľovacie krémy, kedy je slniečko najprudšie a prečo čas zohráva dôležitú úlohu.

Dôležitý je čas

⏱ Filtre v opaľovacích krémoch potrebujú svoj čas na to, aby sa zaktivovali. Najčastejšie je to 20 – 30 minút. To znamená, že ak sa chystáte na pláž, je dobré seba a svoje ratolesti natrieť už na izbe. Bioderma Kid Photoderm ⏱ Medzi dvoma natretiami by mali ubehnúť zhruba dve hodiny. Závisí to samozrejme od toho, aký filter máte v danom prípravku alebo akú aktivitu ste počas dvoch hodín robili. Ak ste práve vyšli z mora alebo ste detičky poutierali od piesku, je dobré aplikovať detský opaľovací krém znovu, pretože každé utretie znižuje funkčnosť filtrov v prípravku.

Chýbajú vám do výbavy osušky a župančeky pre drobcov? Pozrite sa do nášho e-shopu :-)


⏱ Vodeodolnosť je tiež jedným z dôležitých a často diskutovaných vlastností niektorých krémov. Zvyčajne sú vodeodolné na 40 alebo na 80 minút. Vo väčšine sa však táto odolnosť skúma pri kúpaní v sladkej vode, preto je potrebné sa po každom kúpaní pre istotu natrieť, aby bola ochrana maximálna. ⏱ Nie nadarmo sa hovorí, že na obed by sme mali byť doma, ukrytí pred tým najprudším slniečkom. Medzi 11:00 – 15:00 je slnko najintenzívnejšie a preto je dobré sa pred ním chrániť. Najlepšie obednou siestou. ⏱ Viete, kedy starý opaľovací krém už vyhodiť? Po pol roku až 9 mesiacoch. Presne toľko sú filtre v nich obsiahnuté účinné. Postupne účinnosť strácajú a hoci môžu poskytnúť hydratáciu, rozhodne neposkytujú ochranu.

Pravidlo 3N – Navleč/Natri/Nasaď – teda obliecť si tričko, natrieť sa krémom a nasadiť klobúčik či šiltovku


Sebamed opaľovací krém Na detskú pokožku myslite neustále

Detskú pokožku by sme mali chrániť neustále. Ako na dovolenke pri mori, na horách pri menšej túre, tak pri zdanlivo obyčajnej prechádzke v meste, ale aj pri ceste autom. Je lepšie ju chrániť od začiatku, než potom ľutovať.
  • Vždy sa opaľujte bezpečne, najlepšie s najvyšším SPF
  • Hustota a farba tkaniny ovplyvňuje to, koľko lúčov prenikne k pokožke – voľte preto tmavšie farby pred svetlejšími
  • Pre dospelých jeden „panák“ – alkoholu sa teda na slnku vyhýbame, „panák“ opaľovacieho krému je primerané množstvo krému na natriete tela dospelého človeka
  • Detičky by sme k natieraniu krémov mali viesť od malička – čím prirodzenejšie to bude, tým radšej to budú robiť. Zabaviť ich pri natieraní môžete rôznymi konzistenciami krémov