Ako si (finančne) uľahčiť začiatky s bábätkom?

Ako si (finančne) uľahčiť začiatky s bábätkom?>
Hoci je materstvo jedným z najkrajších období v živote, začiatky s bábätkom bývajú často náročné. A to nielen psychicky, ale aj finančne. Pomôžeme vám zorientovať sa na poli dojčenských potrieb tak, aby ste nemíňali zbytočne viac, než musíte.

4 tipy, ako ušetriť

plienky-vyhodne1. Sledujte akcie

Na detské plienky alebo výživu bývajú často zľavy, prípadne akcie, v ktorých dostanete niečo navyše, čo sa vám môže hodiť - napríklad vlhčené obrúsky alebo hračky. O akciách sa dozviete na Facebooku, v mamičkovských skupinách, na diskusných fórach, v letákoch, prípadne v newsletteroch konkrétnych obchodov. Prečo platiť viac, než musíte?

2. Zásobte sa

PárAk nájdete skvelú cenu, nakúpte do zásoby. Plienky ani výživa sa nepokazia a určite všetko nakoniec využijete. Jedinou nevýhodou môže byť váha všetkých tých veľkých balení - ale aj na to môžete vyzrieť a nakupovať online. Kuriér vám tak všetko dovezie až domov a vy nemusíte nikam chodiť.

3. Oblečenie nakupujte lacnejšie

Mamičky potvrdia, že dieťa rastie až neuveriteľnou rýchlosťou. To, čo mu bolo pred týždňom dobré, je zrazu maličké. Spotreba oblečenia teda môže byť pomerne vysoká. Obchodníci vsádzajú najmä na roztomilosť detských vecí, napriek tomu je ale zbytočné nakupovať za plné ceny.
  • Výpredaje sú istota. Po sezónach bývajú vo väčších obchodných reťazcoch výpredaje, v ktorých môžete nakúpiť oblečenie až so 70% zľavou.
  • Internetové bazáriky. Detské oblečenie môžete nakupovať z druhej ruky. Veľa mamičiek má na sociálnych sieťach svoje profily, kde ponúka oblečenie, pre ktoré už nemá využitie. Tisíce kúskov nájdete tiež na Kiido.sk, kde si môžete vybrať z krásnych kúskov od slovenských mamičiek za pár EUR.
  • Opýtajte sa kamarátok. Možno máte aj vy v okolí nejakú kamarátku s väčším dieťaťom, ktorá by vám oblečenie darovala alebo za pár EUR predala. Nebojte sa opýtať :)

4. Zapojte sa do vernostného programu

Mnoho obchodov ponúka vernostný program, kde môžete zbierať body a za ne získavať zľavy a ďalšie darčeky. U nás to tiež poznáte. Pri každom nákupe zbierate Feedo body, ktoré potom môžete vymeniť za darčeky - tie si môžete prezrieť vo Feedo klube. Po novom sme vám navyše predstavili Pampers Premium Program v novom šate. Pri nákupe akýchkoľvek výrobkov Pampers zbierate Premium body, za ktoré si potom vyberáte ďalšie darčeky. Ale ani o Feedo body neprídete. Pri nákupe Pampers získavate oboje. Viac bodov, viac darčekov :)