Sendviče pre predškolákov

Sendviče pre predškolákov>
Staršie deti už majú tendenciu vyberať si v jedle viac, než tie mladšie. Preto sme si pre vás pripravili niekoľko super tipov na zaujímavé a chutné desiaty v podobe zdravých sendvičov.

Celozrnný sendvič so šunkou (4 ks)

Suroviny: 8 tenších plátkov celozrnného chleba, 1 lučina, 100 g šunky, 1 až 2 mrkvy, 50 g rukoly, soľ a čerstvá pažítka Postup: Lučinu zmiešajte s pažítkou a ľahko ochuťte soľou. Ak sa vám nátierka bude zdať príliš hustá, môžete ju zriediť s lyžicou mlieka alebo bieleho jogurtu. Mrkvu nastrúhajte na tenké plátky. Chlieb natrite nátierkou z lučiny, navrch položte šunku, lístky rukoly a plátky mrkvy. Nakoniec bagetu zavŕšte druhým plátkom chleba.

Plnená bagetka s avokádom (4 ks)

Suroviny: 2 menšie bagety, 100 g syra feta, 50 g zelených olív, 100 g paradajok, ½ červenej papriky, avokádo, 50 g rukoly, 1 lyžica olivového oleja Postup: Bagetu pozdĺžne rozkrojte, môžete aj zľahka vybrať mäkký stred, aby náplň nevypadávala. Paradajky nakrájajte nadrobno (môžete použiť aj cherry alebo žlté paradajky, aby bola desiata veselšia), avokádo, papriku, zelené olivy, syr a rukolu. Všetko zmiešajte dohromady, ochuťte olivovým olejom a naplňte bagetu. Hotové a naplnené bagety nakoniec rozkrojte na polovicu.

Sendvič s tuniakom a uhorkou (4 ks)

Suroviny: 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, ½ šalátovej uhorky, 100 g menších paradajok a 8 plátkov toastového chleba Postup: Tuniaka nechajte odkvapkať. Medzitým namažte chlieb maslom, navrch naskladajte umytú a nakrájanú uhorku, paradajky a nakoniec kúsky tuniaka. Priložte druhý plátok toastového chleba a máte hotovo!

Super tipy

  • Koniec rozmočeným toastom Určite to poznáte - natriete chlieb... a keď si ho dieťa v škole, na výlete alebo doma rozbalí, sú plátky celé rozmočené a toast sotva drží pohromade. Čo s tým? Predtým, ako nabudúce chlieb namažete nátierkou alebo šalátom, potrite najprv oba krajce zľahka maslom.
  • Keď je ráno málo času Nie každá mama má počas ranných povinností toľko času, aby ešte stihla pripraviť školákom desiatu. Nebojte sa ju urobiť večer, keď deti zaspia. Hotový sendvič zabaľte do potravinovej fólie a uložte do chladničky.
 
  • "Mami, mne to nechutí!" Radi by ste sa vyhli tomu, že vám dieťa donesie zo školy desiatu späť domov s tým, že mu proste nechutí? Alebo keď chystáte dobrotu pre mladšie dieťa, že vám odsunie tanierik z rovnakého dôvodu? Žiadny problém! Dajte mu pri príprave nátierku ochutnať a zapojte ho.