Vaša prvá noc mimo domu – čo si pobaliť?

Vaša prvá noc mimo domu – čo si pobaliť?>

Prvá noc s dieťatkom mimo domova je samostatným míľnikom v živote vašom aj vášho drobčeka. Máte obavy, ako sa vaše dieťatko bude správať v novom prostredí? Na návšteve alebo v hoteli? Dobrá správa je, že takmer rovnako, ako doma. Dôležité však je, byť správne na toto dobrodružstvo pripravení.

Rituály dodržujeme aj na ceste

Okrem správne prichystanej výbavičky je rozhodujúce aj dodržiavanie zabehnutých rituálov. Ak ste zvyknutí na poobedný spánok o 2-hej, dajte svoje dieťa ľahnúť o 2-hej. Ak dramaticky nevybehnete z rutiny, dieťatko si ani nemusí všimnúť zmenu.

Pre istotu však pribalíme aj niekoľko praktických tipov, ktoré by ste si so sebou nemali zabudnúť na uľahčenie prvej noci mimo domu.

Detské oblečenie

Odporúčaná dávka: Tri sady detského oblečenia na každý deň mimo domu. 1 čistá pyžama na každú noc. Extra ponožky naviac.

To by malo stačiť. Detičky sa často zašpinia a sú mokré. Je lepšie byť pripravení.

Fľašky s materským mliekom alebo kojeneckou výživou

Alebo príkrmy či iné jedlo, ktorým vaše dieťatko kŕmite. Sú absolútnou nevyhnutnosťou. Nespoliehajte sa, že skočíte do najbližšieho obchodu. Ten môže byť zavretý, nemusia mať, čo potrebujete alebo obchod v okolí ani nenájdete.

Odporúčaná dávka: 3165592-8426420010894

1 fľaštičku môžete mať zašpinené, 1 môžete práve používať a zvyšné majte v zásobe. Na dlhšie cesty si so sebou môžete zabaliť aj praktické zásobníky na materské mlieko. Ak používate kojeneckú výživu, siahnite po menšom, praktickom balení alebo si odoberte predpokladané množstvo do vodeodolnej, dobre uzatvárateľnej, čistej, plastovej nádoby. Takisto nezabudnite mať stále po ruke fľašu s pitnou vodou, v ktorej výživu rozriedite.

Mimochodom- už ste videli náš veľký test príkrmov?

Plienky!

Odporúčaná dávka: Hlavne dostatok :)

Posledná vec, po ktorej pravdepodobne túžite, je zháňať v cudzom meste nonstop otvorené Tesco, pretože vám došli plienky. Počítajte aspoň so 6 plienkami na deň. Lepšie je zabaliť ich viac, než potom svoje neuvážené rozhodnutie ľutovať.

Cumlíky, podbradníky a hračky

Odporúčaná dávka: Nikdy nie je dosť

To, že sa váš kufor nedá zapnúť, nie je dôvod, aby ste z neho vybalili jednu z tucta obľúbených hračiek vášho prcka. Radšej sa vzdajte obľúbeného (druhého) páru vlastných topánok.

Lyžičky, vlhčené obrúsky a iné doplnky

...,ktoré slúžia na nakŕmenie vášho bábätka.

Odporúčaná dávka: Zabaľte si z každého čosi tak, aby ste aj o tretej ráno a bez zdroju svetla boli schopná svoje dieťatko nakŕmiť.