Tipy, ako počas adventu zabaviť malých neposedníkov

Tipy, ako počas adventu zabaviť malých neposedníkov>

Adventné obdobie je jedno z najkrajších v roku. A tak sme premýšľali, čo by ste si mohli doma so svojimi zlatíčka vyrobiť. Veríme, že vám vianočné pohľadnice, domáci papier a svietnik urobia radosť a budete sa z nich tešiť aj po celé sviatky. Tak rýchlo, poďme na to! A nezabudnite sa nám s vašimi výkonmi pochváliť na našom Instagrame.

Vianočné pohľadnice

Urobte výnimku v dnešnej uponáhľanej dobe elektronickej pošty a SMS správ a pošlite vianočné priania svojim blízkym ako pohľadnicu. Pohľadnice budú o to vzácnejšie, že si ich vyrobíte spolu so svojimi deťmi s láskou a nadšením.

Potrebovať budete čokoľvek, o čo sa nazdávate, že môže pohľadnicu urobiť jedinečnou.

Najmenším deťom postačia voskovky alebo pastelky. Staršie deti môžu nalepovať kúsky nastrihaného papiera (napr. vianočného), korálky, kúsky látky a podobne. Prípadne môžu s vašou pomocou vystrihovať podľa šablóny jednoduché motívy. Jedinečnú pohľadnicu doplňte o prianie k Vianociam, vložte do obálky a už stačí len odoslať!

Sviatočný papier

Doma si môžete s deťmi vyrobiť vlastný vianočný papier. Užijete si pri tom veľa zábavy a hotový papier môžete použiť na výrobu pohľadníc, priania a menoviek na darčeky. Fantázii sa rozhodne medze nekladú! Tak sa pripravte! Budeme trhať, variť a miešať.

Potrebovať budete starý papier (noviny, časopisy, baliaci papier), vedro, mixér, varešku na miešanie zmesi, valček, kúsok plátna, hubku, kartón z krabice a drevený rám, v ktorom je napnutá jemná sieťka.

Starý papier, nech už ste zvolili noviny alebo baliaci papier, hneď ráno roztrhajte na malinké kúsky. Verte, že túto časť si vaše deti zaručene užijú. Kúsky papiera nechajte až do popoludnia namočené vo vode. Potom ich rozmixujte na kašu. Ak je zmes príliš hustá, pridajte ešte vodu, tak, aby mala približne hustotu smotany. Trochu zmesi rozprestrite na ráme do tenkej vrstvy a prebytočnú vodu vytlačte hubou. Takto pripravený list papiera preklopte na kartón a cez plátno z neho vytlačte valčekom vodu, alebo ho prežehlite. Nakoniec nechajte poriadne vyschnúť.

Maľovaný svietnik

Skočte do hračkárstva alebo do papiernictva a kúpte si farbičky na sklo. Vzhľadom na to, že budeme vyrábať vianočné svietniky, nezabudnite dokúpiť k základným farbám tiež zlatú a striebornú, prípadne ďalšie, napríklad s trblietkami.

Potrebovať teda budete farby na sklo, niekoľko rôzne veľkých a tvarovaných sklenených fliaš (napr. od výživ, marmelády alebo uhoriek) a obrovskú dávku fantázie. Zvoľte hlavne farby Vianoc, teda červenú, zlatú, striebornú, bielu alebo zelenú.

Menším deťom môžete vytvoriť na fľaše šablóny, aby mohli obrázky už len vyfarbiť. Svoje výtvory nechajte uschnúť. Potom ich postavte na okná, vložte do nich čajovú sviečku, zapáľte a vychutnávajte si nekonečne čarovnú atmosféru, ktorú žiariace svetielko vytvorí.