Doprajte si čokoládové orgie bez výčitiek!

Doprajte si čokoládové orgie bez výčitiek!>
Tiež tak strašne milujete tú hnedú hriešne dobrú sladkosť? Márne každý deň odolávate a potom sa trápite nekonečnými výčitkami? S tým je koniec! Nechajte sa rozmaznávať čokoládovou kozmetikou a nepriberiete ani gram navyše! Vyrobte si domácu kozmetiku z tejto super potraviny a nielenže sa budete cítiť ako v siedmom nebi, unášané na teplých tónoch sladkej čokoládovej vône, ale navyše si doprajete starostlivosť úplne bez chémie. A to rozhodne stojí za to.

Čokoládovo - medový balzam

Suroviny:

3 lyžičky včelieho vosku 5 lyžičiek kakaového masla 1 lyžička mandľového oleja 1/2 lyžičky medu 1 kvapka vitamínu E (olej) 1/2 lyžičky tmavého kakaa

Postup:

Všetky prísady premiešame v malej nerezovej miske a za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom vlažnú zmes nalejeme do čistých, uzatvárateľných pohárov. Pred použitím necháme vychladnúť, aby zmes stuhla.

Telový peeling s čokoládou a mätou

Suroviny:

100g trstinového cukru 100g kryštálového cukru 2 lyžice tmavého kakaa 10 kvapiek mätového esenciálneho oleja 50ml mandľového oleja

Postup:

V sklenenej miske zmiešajte trstinový cukor, kryštálový cukor a kakao. Pridajte mandľový a mätový olej a všetko miešajte tak dlho, kým sa prísady nespoja. Vzniknutý peeling dajte do vyvarenej sklenenej nádoby a používajte 1x týždenne.