Čo by malo byť v prebaľovacej taške?

Čo by malo byť v prebaľovacej taške?>

V období materstva väčšina mamičiek odkladá svoje objemné módne kabelky a vystriedajú ich ešte objemnejšie prebaľovacie tašky, ktoré nesmú chýbať pri žiadnej prechádzke alebo kedykoľvek, keď opúšťame s naším drobčekom domov. Poďte sa pozrieť, čo by vám v takej taške rozhodne nemalo chýbať.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že prebaľovacia taška musí byť nutne nafukovacia. Ako inak tam "napchať" všetko potrebné? Jej obsah je do istej miery premenlivý a odráža sa v ňom mnoho vecí. Než začnete veci do tašky skladať, zamyslite sa nad tým, na ako dlho odchádzate, pretože od toho sa odvíja, čo všetko by mala taška obsahovať. Pije vaše dieťatko veľa? Zvracia? Potrebuje občas zabaviť? A čo sa hodí zabaliť na menšiu desiatu?

Do prebaľovacej tašky by ste mali naskladať ->

 

1. Dostatočné množstvo náhradných plienok

Nezabúdajte jednorázové plienky pravidelne dopĺňať, aby vám nečakane nedošli. Množstvo záleží na tom, na ako dlho odchádzate a ako pravidelne dieťa prebaľujete.

2. Vlhčené obrúskyvlhčené-obrúsky

Nedocenený pomocník pre každú príležitosť. Pri prebaľovaní dieťa sotva niekde vonku opláchnete vodou, takže obrúsky výborne poslúžia. Rovnako tiež hociked, keď sa dieťatko zašpiní alebo pogrcká.

3. Igelitové vrecká

Nie všade budete mať možnosť použitú plienku alebo zvyšok desiaty okamžite

vyhodiť. V takej chvíli určite niekoľkými igelitovými sáčkami nepohrdnete.

4. Prebaľovacia podložka

Niekedy býva súčasťou prebaľovacej tašky. Nie každej mamičke ale vyhovuje. Takže si pokojne

pribaľte jednu alebo dve jednorázové prebaľovacie podložky. Ak sa dieťa nepociká, dajú sa použiť aj opakovane.

5. Cumlíkydetské-cumlíky

Ak je dieťa na cumlíky zvyknuté a naučené, bude sa ich dožadovať aj vonku. Pre váš vlastný pokoj na ne určite nezabudnite. Neberte len jeden. Zaručene po ceste nejaký ten kúsok stratíte.

6. Krém na zadoček

Pri prebaľovaní sa vám bude hodiť krém na riťku.

7. Náhradné oblečenie

Môže sa to zdať zbytočné, ale verte skúseným matkám. Pribaliť jedno kompletné náhradné oblečenie môže byť v istých chvíľach na nezaplatenie. Zákon schválnosti je nevyspytateľný. Pre malé deti sa oplatí nakupovať aj v internetových bazárikoch.

8. Mlieko

Ak nedojčíte, máte to trochu zložitejšie. Do prebaľovacej tašky musíte zabaliť umelé mlieko, sterilizovanú fľaštičku, prevarenú dojčenskú vodu a termoobal na fľašku. Vždy majte pripravený dostatok mlieka. Nikdy neviete, či sa nezdržíte.

9. Vložky do podprsenky

Ak ešte dojčíte, zíjdu sa vám vložky do podprsenky, ktoré si po ceste budete môcť vymeniť.

10. Desiata

Ak je vaše dieťatko už trochu väčšie, bude sa vám hodiť chutná desiata. Odporúčame chrumky, ovocné pyré alebo kašičky. Nezabúdajte ani na seba a pribaľte si napríklad sušienky alebo ovocie na doplnenie energie.

11. Plastová lyžička

Aby váš miláčik mal čím papať :)

12. Podbradník

Môžete zostať verná klasickým, froté alebo bavlneným uterákom. Kúpiť sa dajú aj veľmi praktické, jednorazové uteráky. Nielenže ochránia oblečenie malého stravníka pred nehodou, ale nezaberajú po použití miesto. Jednoducho ich po „nadesiatovní sa“ vyhodíte.

13. Minilékarnička

Kto je pripravený, nie je prekvapený. Určite sa oplatí vziať si so sebou základnú dezinfekciu alebo náplaste. Pozrite sa napríklad na tieto plyšové náplaste. Nie sú krásne? detské-náplaste

14. Hračky

Má dieťa nejaké vyložene obľúbené hračky? Potom mu ich určite pribaľte. Buďte pripravená na všetky rozmary, ktoré ho môžu posadnúť. Jačiaci drobec v rade v obchoďáku nikomu na nálade nepridá. Správne zvolená hračka dokáže mnohokrát urobiť doslova zázraky.

detské-hračky

15. Náhradná deka

Nie je nutné ju nosiť priamo v taške. Môžete ju voziť v košíku v kočiari v igelitovej taške, aby sa na ňu neprášilo. Deky bývajú dosť objemné. V zime dieťa zahrejú a cez leto výborne poslúžia pri hraní na lúke alebo v parku.

16. Látková plienka

Jeden alebo dva kúsky sa v taške rozhodne nestratia. Látkové plienky sú neoceniteľným pomocníkom pri grganí. Deti sa k ním túlia pri zaspávaní. Dá sa s ňou prikryť korbička, aby pri spánku dieťa nič nerušilo. Prípadne sa hodí na utieranie slín, keď rastú zúbky.

Ďalšie potreby:

  • papierové vreckovky
  • čistá voda
  • dezinfekcia na ruky
  • peňaženka
  • kľúče
  • doklady
  • telefón
* Článok sme zaktualizovali na základe vašich postrehov. Ďakujeme! A ak sme na niečo zabudli, pomôžte nám urobiť zoznam úplne kompletný :)