6 rád, ako sa správne starať v zime o vlasy

6 rád, ako sa správne starať v zime o vlasy>
Naše vlasy dostávajú v zime pekne zabrať. Prechody z vykúrených miestností do mrazov im vôbec nesvedčia. A práve preto sa o ne obzvlášť v tomto období musí dôsledne starať. Na čo si dať pozor?

1. Dôkladné vyfúkanie

Potom, čo si vlasy umyjete, je veľmi dôležité ich naozaj starostlivo vysušiť. Fénujte ich preto vždy v smere ich rastu. Nikdy nie naopak. Šupiny sa tak uzavrú, uhladia a váš vlas bude bez ťažkostí schopný udržať oveľa dlhšie požadovaný tvar a lesk.

sampon-dove

2. Správny výber vlasovej kozmetiky

Rovnako ako si počas letných mesiacov zaobstarávate šampóny a kondicionéry s ochranným SPF faktorom, mali by ste v zime siahnuť po prípravkoch s extra hydratáciou. Takáto kozmetika totiž dokáže udržiavať vaše vlasy hladké a bojuje proti krepovateniu.

kondicioner-dove

3. Žiadne elektrizovanie

Elektrizovanie vlasov dokáže pekne otráviť život. Ak rada nosíte počas chladnejších dní čiapku, pribalte si do kabelky aj olejček. Akonáhle by vám vlasy začali elektrizovať, nastriekajte ho v malom množstve a neposedné kučery sa zase hneď vrátia do pôvodného, ​​hladkého stavu.

4. Koniec zachuchvalcovaniu

Nosíte v zime šál? Ak znie vaša odpoveď áno, potom ste sa iste neraz stretli s tým, že sa vám vlasy za krkom nepríjemne zacuchvali a zamotali. Nabudúce si ich radšej zviažte do vysokého copu alebo ich schovajte celé pod šál a príliš s nimi už nehýbte, aby sa o ne šál zbytočne netrel.

5. Nechcené mastenie

Akonáhle si nasadíte čiapku, vaša hriva sa okamžite premení na mastné a nevzhľadné pramene. Noste preto pri sebe suchý šampón, ktorý si v takej chvíli nastriekate ku korienkom, a zbavíte tak vlasy mastnoty za pár sekúnd. Suchý šampón je vynikajúci pomocník a zohnať sa dá vo všetkých drogériách a samozrejme aj na Feedo.sk.

6. Zbytočné žehlenie

Vyrovnávate si svoje prirodzene vlnité alebo kučeravé vlasy pracne žehličkou? Ak vás čaká náročný deň, ktorý budete väčšinou tráviť vonku, vo vlhku a chlade, ušetrite si prácu. Zatiaľ neexistuje žiadny liek, ktorý by dokázal v čase chladu a mrazu udržať vaše vlasy dlhodobo vyžehlené.

Zaujali vás výrobky z článku?

DOVE šampón Pure Care Dry Oil 250ml - TU DOVE ľahký olej na vlasy 100ml - TU