Ako bojovať s plienkovou dermatitídou a zapareninami – sprievodca WaterWipes

Ako bojovať s plienkovou dermatitídou a zapareninami – sprievodca WaterWipes>
Rok 2020 bol plný očakávaní, ale neodvrátiteľná pandémia naručila všetko, čo sme považovali za normálne. Celé ľudstvo sa snaží postupne so situáciou vyrovnať, nezabúdajúc, že na obzore je vždy nádej. Deti si postupne zvykli na diaľkové štúdium a nový spôsob školskej dochádzky, aj keď - tak, ako ich rodičia, zasiahnuté udalosťami pociťovali veľký zlak duševné i fyzické zdravie. Pre každého rodiča je extrémne stresujúce, ak sleduje utrpenie či nepohodu vlastného dieťaťa. Až tak, že to ovplyvní aj všetky ostatné aspekty jeho každodenného života, často ústiac až do úzkosti či iných prejavov utrpenia (a to aj tých fyzických). Toto platí aj pre kontaktnú dermatitídu. Jedna absolútne bežná vyrážka, ale zároveň dôvod na nepohodu a nervozitu aj u tých najšťastnejších bábätiek. Táto "plienková" choroba totiž spôsobuje, že pokožka dieťatka je začervenaná, svrbivá a podráždená, a detičky s ňou sú mimoriadne zraniteľné a nadmerne citlivé.

Príčiny kontaktnej dermatitídy

 Toto kožné ochorenie vzniká, keď dôjde k podráždeniu pokožky dieťaťa dôsledkom používania výrobkov na kúpanie a následným pôsobením chemických látok nachádzajúcich sa v mydle. Niektoré zmäkčovadlá vo výrobkoch jednoducho na jemnú pokožku dojčiat pôsobia škodlivo. Plienková dermatitída a zapareniny sú v skutočnosti jednou z foriem kontaktnej dermatitídy spôsobenej močom a stolicou a zároveň teplom a trením v oblasti zakrytej plienkou. Jedným z najbežnejších produktov pri staraní sa o bábätko a jeho pokožku sú vlhčené obrúsky. Aj keď v lokálnom supermarkete možno nájsť množstvo rôznych druhov detských vlhčených utierok, pred rozhodnutím a kúpou konkrétneho produktu je dôležité skontrolovať počet a typ prísad vovnútri.

Ako sa vyhnúť vyrážkam a kontaktnej dermatitíde

Najefektívnejší spôsobom, ako zabrániť vyrážkam spôsobených zapareninou/plienkovou dermatitídou je zabezpečiť, aby sa plienky vášho dieťaťa menili dostatočne často. Nie je neobvyklé, že sa pokožka malého dieťatka ľahko podráždi, a preto je pravidelná výmena plienky nevyhnutná. Ďalším dôležitým aspektom, ktorý treba zvážiť, je použitie čistých - čo najmenej zložkových výrobkov. Čisté, jednoduché produkty sú na jemnú detskú pokožku vhodnejšie, a ich používaním pravdepodobnosť infekcie klesá. WaterWipes sú najčistejšie detské obrúsky na svete, a s obsahom 99,9% vody a kvapky ovocného extraktu predstavujú NAJLEPŠIU voľbu pre kojencov. Kožné ochorenia môžu byť vážnym problémom s ťažkým priebehom, no dá sa im správnym a včasným čistením vyhnúť - čo tiež znamená šťastné, odpočinuté dieťatko a zadoček v pohodlí.

Čím sa WaterWipes líšia od iných vlhčených obrúskov?

Klinické štúdie pod dohľadom dermatológov dokázali, že WaterWipes sú dobre znášané pokožkou, ktorú neiritujú a nespôsobujú jej precitlivenie. WaterWipes utierky čistia bezpečne aj tú najdelikátnejšiu novorodeneckú pokožku a sú také jemné, že sú vhodné aj pre ekzematickú pokožku a predčasne narodené deti. Boli špecificky vyvinuté tak, aby boli čistejšie ako vata a voda. WaterWipes obsahujú minimum zložiek a sú vyrobené unikátnou, patentovanou technológiou v absolútnej čistote, umožňujúc jemné no efektívne utieranie dieťaťa bez zbytočných prísad. WaterWipes sú jediné vlhčené obrúsky ocenené viacerými asociáciami:
  • Allergy UK
  • The National Eczema Associaton of America (NEA)
  • Zlatá medaila - víťaz Mother Baby & Child Awards 2018 & 2019 ako Vlhčené utierky roka
  • Association Française pour la Prévention des Allergies – AFPRAL
  • The Eczema Association of Australasia (EAA)
  • Registrované u Vegan Society

O WaterWipes

WaterWipes je globálna írska značka hrdá na svoj jedinečný produkt: najčistejšie vlhčené obrúsky sveta obsahujúce len dve ingrediencie, 99,9 % vody a kvapku ovocného extraktu. Vlhčené utierky WaterWipes vytvoril  znepokojený otecko hľadajúci lepšiu alternatívu utierania zadočku po tom, čo jeho novorodená dcérka trpela vážnou plienkovou dermatitídou a precitlivelou pokožkou. Dajte svojmu najcennejšiemu tú najčistejšiu starostlivosť a znížte riziko kontaktnej dermatitídy – a zároveň prispejte svojou troškou životnému prostrediu, keďže WaterWipes sú BIO (biologicky odbúrateľné). Viskóza – 100 % rastlinný materiál – sa pri správnych podmienkach a prítomnosti mikroorganizmov, húb alebo baktérií rozpadne na svoje základné zložky a splynie s pôdou. Znížený bol aj obsah plastu v obalovej fólii, aby sme životné prostredie zaťažovali čo najmenej. WaterWipes Bio najčistejšie vlhčené obrúsky na svete ako jediné neobsahujú parfum ani nijakú konzervačnú látku.

Šetrné k bábätku, šetrné k planéte. Najčistejšie utierky na svete kúpite i na Feedo.sk