Detská výživa doma aj na cestách - ako na to?

Detská výživa doma aj na cestách - ako na to?>
Rýchla príprava detskej výživy pri správnej teplote môže byť oriešok. Aké máme možnosti? A ako správne udržiavať jedlo teplé bez vzniku škodlivých baktérií?

Správna teplota

Organizmus a tráviaci systém dieťaťa sú pomerne citlivé. Jedlo by preto malo byť ohriate na bežnú telesnú teplotu. Vďaka tomu ho potom malé telíčko dobre znáša. Ak dojčíte, máte veľkú výhodu. Bábätko dostane za každých okolností potravu správnej teploty. Pokiaľ ale nedojčíte či dojčiť nemôžete, je to trošku zložitejšie. 25fbc28feb1efcc4d3e0b20f45015d0cDoma nie je problém všetko si ustrážiť a pripraviť bábätku správne kŕmenie. Buď prevaríte vodu a potom počkáte, až vychladne na správnu teplotu, alebo vám pomôže elektrická ohrievačka. Oceníte ju najmä vtedy, keď vaše bábätko plače, je hladné a každá minúta čakania by bola veľmi dlhá. Ohrievačok existuje niekoľko druhov s rôznymi funkciami. Veľmi užitočná je napríklad funkcia udržiavanie teploty. Ak ste ohriali jedlo, ale bábätko ešte nie je dostatočne hladné, ohrievačka sama jedlo prihrieva, a to tak zostane pripravené na okamžité použitie. Je ale dobré používať túto vychytávku obozretne. Pri dlhodobom zahrievaní môžu začať v jedle bujnieť choroboplodné zárodky. Z rovnakého dôvodu sa nesmie raz pripravené jedlo znovu ohrievať. Preto sa odporúča prihrievať jedlo v zimnom období maximálne hodinu, v lete potom kratšie. A002028-3661276143081Ak máte mrazené odsaté materské mlieko, najlepšie je rozmraziť ho postupne pri izbovej teplote a potom prihriať v ohrievači. V mikrovlnnej rúre totiž dochádza k nerovnomernému ohrevu a bábätko by sa mohlo popáliť. Ďalšou užitočnou funkciou je možnosť použitia adaptéra pre pripojenie v aute. Môžete tak jedlo svojmu bábätku pripravovať aj na cestách bez závislosti na elektrickej sieti.

Hygiena

Pozor tiež na hygienu. Všetky použité fľašky či misky by mali byť po použití dôkladne umyté špeciálnym umývacím prostriedkom a následne vysterilizované. S nápojmi ako je čaj alebo voda je situácia oveľa jednoduchšia, než s jedlom. Nápoje sa môžu uchovávať pri správnej teplote oveľa dlhšie. Pomôžu vám pri tom termoobaly.

Páčili sa vám výrobky v článku?

AVENT Ohrievač fliaš a detskej stravy elektrický BABYMOOV Ohrievač fliaš Tulip Home & Car, Cream