Ako sa hrať s dieťaťkom v 4.mesiaci?

Ako sa hrať s dieťaťkom v 4.mesiaci?>
Tretí mesiac bol pre vaše dieťatko veľmi zábavný. Obdivovali ste spolu rôzne zvuky, hľadali ste svetlo a objavovali nové schopnosti ručičiek a nožičiek. Vo štvrtom mesiaci vás čakajú ďalšie zaujímavé veci, o ktoré by ste rozhodne nemali prísť. Rozvíjajte dieťatko týmito aktivitami:

Všade samé bubliny

Zdá sa, že má vaše dieťatko ruky všade. Všetko si chce ohmatať. Každý dotyk je pre neho výzvou a jeho ručičky sa učia robiť to, čo im povie mozog. Môžete mu v týchto krásnych chvíľach pomôcť a pritom sa spolu uvoľniť a zabaviť sa. Budete potrebovať bublifuk a podložku na kúpanie. Najviac sa hodí robiť túto aktivitu práve v kúpeľni pri kúpaní vášho bábätka, alebo napríklad na deke na záhrade. Vezmite si bublifuk a začnite fúkať malinké bublinky, ktoré budú smerovať na rôzne miesta jeho telíčka. Najlepšie sú rúčky, bruško a nohy. Dieťatko sa bude snažiť chytiť bublinky, ktoré budete fúkať.

Pozorujte rybičky

Ďalšou z možností aktivít pre vaše dieťatko je sledovať rybičky v akváriu. Pokiaľ doma žiadne nemáte, choďte sa pozrieť napríklad do zverimexu alebo do ZOO. Dieťatko držte tak, aby malo oči na úrovni rybičiek. Sledujte prstom po skle konkrétne rybičku tak, aby pohyb sledovalo i dieťa. Vyberajte si rozmanité rybičky. Určite neplávajú všetky len jedným smerom. Je dobre, keď u dieťatka vyskúšate aj zmysel pre "trvalosť objektu" (zistí, že niečo stále existuje, aj keď to zmizne z dohľadu) a ukážete to tak, že rybičku jednoducho zakryjete rukou a ukážete prstom na miesto, kde sa znovu objavila. Ak to nebude fungovať, nevadí. Tento zmysel sa upevňuje až v deviatom mesiaci. Nezabudnite, že sa každé dieťatko vyvíja iným tempom. Aj v prípade týchto aktivít môžete počkať a zaviesť ich do programu až o niekoľko týždňov neskôr.

Mohlo by vás zaujímať:

Ako si hrať s dieťatkom v 1. mesiaci? Ako si hrať s dieťatkom v 2. mesiaci? Ako sa hrať s dieťatkom v 3. mesiaci?