Mikulášsky seminár zdarma: Najsladšie sviatky nemusia byť pohroma!

Mikulášsky seminár zdarma: Najsladšie sviatky nemusia byť pohroma!>
Pripravili sme si pre vás neformálnu debatu s odborníčkami – Katkou Medveďou z Cookoučky a Evkou Blaho na zaujímavú tému. Prídete medzi nás? Blížia sa najkrajšie, no aj najsladšie sviatky v roku. Vianoce a Mikuláš. Sladkosti z pultov v nákupných centrách nám doslova skáču do košíkov a my nevieme, čo kúpiť. Musíme to však robiť? Myslíme si, že nemusíme. Najsladšie sviatky v roku sa totiž dajú poňať aj zdravo. Farebnú figúrku Mikuláša vymeníme za ovocie, presladené čokoládové tyčinky nahradíme domácimi musli tyčinkami a miesto keksíkov z obchodov s podozrivo dlhým zložením si upečieme vlastné. Poradíme vám, ako prijať pomocnú ruku od babičiek a svokier, ale bez koláčikov, sladkostí, čokoládiek ako "úplatkov". Tiež s tým sem tam bojujete, však? :-)

Príďte medzi nás!

Ak vám dochádzajú nápady ako deťom pripraviť sladkého Mikuláša, príďte medzi nás na neformálnu debatu o zdravom stravovaní detičiek! Seminár je tentokrát zdarma, počet miest je ale obmedzený! 

Čo vás čaká?

Spoločne sa pobavíme a naučíme sa používať sladidlá - čím môžeme sladiť, aké množstvá používať, aby sme sa držali zásad zdravého stravovania. Povieme si, aké netradičné múky možno dnes zohnať v obchodoch a kde ich najlepšie využiť. Vedeli ste napríklad, že existuje konopná či ovsená múka? Nie? Tak to medzi nás určite zavítajte :-) Neobídeme dnes už, bohužiaľ, celkom bežné intolerancie  či alergie a pozrieme sa na to, ako zvládnuť pripraviť chutné a zdravé dobroty pre detičke, ktoré z rôznych príčin nemôžu lepok či mlieko.

A bude aj ochutnávka!

Ak sa chcete nie len niečo zaujímavé a užitočné dozvedieť, ale si zároveň aj pochutnať na niečom zdravom, určite sa zastavte. Pripravíme si spoločne jabĺčka na paličke v horkej čokoláde, v škorici a orieškoch. Na ghee pripravíme hrušky a jabĺčka so škoricou a pre mamičky máme pripravenú horúcu čokoládu z mandľového mlieka. Tešíte sa tak ako my?

Stretneme sa...

Už 1.12 2017 od 10:00 - 12:00 v našej najobľúbenejšej kaviarni Monsters and Cafe bar na Rusovskej ceste 50- 56 v bratislavskej Petržalke!


Prihlasujte sa na: seminar@feedo.cz


Kto vás bude seminárom sprevádzať?

Ak ste už niekedy navštívili náš seminár Ako na prvé príkrmy, tieto dve mená vám určite niečo hovoria. :-) KATARÍNA MEDVEĎOVÁ / COOKUČKA Žurnalistka, kuchárka a lektorka. Skúseností získavala v škole varenia u Jaroslava Žídeka, v Jem iné u Anety a Janice, vo vlastnej Školičke chutí, v Ateliéri Stefana Liewehra vo Viedni, pri spolupráci s Nórskym veľvyslanectvom a šéfkuchárom Daniélom Rougé Madsenom a na mnohých kurzoch varenia a workshopoch v školách s deťmi aj vo firmách. Venuje sa najmä téme detská a rodinná strava. EVA BLAHO/ NUTRIČNÁ PORADKYŇA, NATUROPATKA Vyštudovala zdravú výživu a fytoterapiu na škole prírodnej medicíny ACNT v Austrálii, odbor Clinical Nutrition & Western Herbal Medicine. Tam získala aj prvé skúsenosti v oblasti fytoterapie a stravovania. Začiatkom roka 2012 rozbehla vlastnú konzultačnú prax zameranú zdravé stravovanie.  Okrem toho sa venuje aj publikačnej a vzdelávacej činnosti vo forme písania článkov, workshopov a rôznych prednášok. Spolupracuje aj s klinikou celostnej medicíny Medante a občianskym združením Jem iné, kde vedie kurzy zamerané na detskú výživu.

Počet mamičiek je obmedzený na 2o, preto sa prihlasujte čo najskôr! O zápise rozhoduje iba vaša rýchlosť! :-)