Valentínske raňajky, ktoré zvládnete spolu s deťmi

Valentínske raňajky, ktoré zvládnete spolu s deťmi>
Sviatok zamilovaných sa nezadržateľne blíži. Oslávte ho spolu s nami vynikajúcimi receptami, ktoré zvládnete pripraviť spolu so svojimi ratolesťami. Máme pre vás dva recepty - jeden je pre mamičku, jeden pre otecka. Záleží na vás, ktorý komu pripravíte. Dobrú chuť!

 Francúzsky srdiečkový toast

Tento recept je veľmi jednoduchý. Potrebovať budete toastový chlieb, vajíčko, mlieko, cukor, maslo. Podľa chuti môžete pridať škoricu. valentinsky-recept Vezmite toastový chlieb, vykrojte z neho srdiečka. Či už to spravíte nožíkom alebo máte vykrajovačku, je len na vás. V miske rozšlahajte vajíčko, pridajte do neho lyžičku mlieka. Na panvicu dajte maslo, nechajte ho roztopiť. Srdiečka obaľte vo vajíčku, opečte ich do zlatista z oboch strán. Do osobitného tanierika dajte cukor a škoricu, opečené srdiečka v nich z oboch strán obaľte. Naservírujte s ovocím, spravtemamičke či oteckovi skvelú kávu a hor sa na láskyplné zobudenie.

Toastíky s cherry paradajkami

ČO BUDETE POTREBOVAŤ? Toastový chlieb, vajíčko, cherry paradajky – oválneho tvaru, slanina, olej, špáratká, papier, lepidlo – tyčinkové, nožnice POSTUP Uprostred toustového chleba vykrojíme srdiečko. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme toast z jednej strany, otočíme a do stredu dáme vajíčko. Vajíčko osolíme a okoreníme a pečieme, kým nie je hotové. Na plech zložíme vždy 2 plátky slaniny do tvaru srdca a dáme do rúry upiecť do zlatista. Z papiera si vystrihneme 1,5 cm široký prúžok, ktorý preložíme pozdĺžne na polovicu. Papier striháme šikmo na cca 1 cm široké prúžky. Koniec špáradlá natrieme lepidlom a prilepíme papier ako koniec šípu.