Na syrových srdiečkach si pochutnáte na obed aj na večeru. Vyskúšate ich?
Čo budete potrebovať?
- zemiaky
- maslo
- bylinková alebo cesnaková soľ
- 100 g nivy
- 150 g tvrdého syra
- 1 lyžica polohrubej múky
- 4 bielka
- strúhanka
- olej
Ako na to?
Zemiaky olúpeme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky, z ktorých vykrojíme srdiečka.
Do pekáča dáme kúsok masla, na to položíme zemiaky a posypeme bylinkovou alebo cesnakovou soľou. Dáme piecť do rúry - ku koncu pečenia dáme zemiaky pod gril, aby mali zlatistú farbu.
Oba syry nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme lyžicu polohrubej múky a premiešame.
Z bielkov si ušľaháme sneh a pomaly vmiešame k syrom. Na panvici rozpálime olej, dáme na ňu vykrajovač v tvare srdca alebo tvorítko na volské oká. Pomocou lyžice si naberieme primerané množstvo zmesi a vytvoríme guľôčku. Tú obalíme v strúhanke a vtlačíme ju do formičky / vykrajovadlá. Pečieme do zlatista z jednej strany. Potom zložíme tvorítko / vykrajovátko a opečieme z druhej strany.