Jeseň v kuchyni: Chutné recepty pre malých papkáčov!

Jeseň v kuchyni: Chutné recepty pre malých papkáčov!>
Ovocné dobroty, ktoré hýria farbami rovnako ako jesenné lístie, urobia deťom nielen radosť, ale hlavne im poriadne naplní bruška. Ovocie by nemalo v detskom jedálničku rozhodne chýbať. Nemusíte sa báť podávať ho od 6. mesiaca pokojne každý deň. Vyberať môžete z celej rady ako sezónnych tak exotických druhov. Voľte radšej sladšie kúsky, môžu byť čerstvé, zavárané, pasírované alebo v podobe chutného džemu.

Ovocná kašička

(od ukončeného 6. mesiaca) Suroviny: ½hrušky, 1 väčšiamarhuľa, ½ banánu, cca 50ml dojčenskej vody, 2 PL instantnej ryžovej kaše, nastrúhané piškóty pre dojčatá Postup: Do prevarenej a vychladnutej vody vmiešajte instantnú ryžovú kašu. Hrušku s marhuľou olúpte, krátko poduste v troche vody, roztlačte vidličkou a vmiešajte do kaše. Pridajte roztlačený banán a všetko spolu premiešajte. Na záver ozdobte nastrúhanými dojčenskými piškótami.

Broskyňová dobrôtka

(od ukončeného 18. mesiaca) Suroviny: ½ kocky plnotučného tvarohu, 2 zrelé broskyne bez kôstky, 1 PL medu, štipka škorice, šťava z 1 pomaranča Postup: Tvaroh rozmixujte v mixéri spolu s broskyňami. 1 až 2 mesiačiky broskyne si odložte na ozdobenie. Pomarančovú šťavu povarte s 1 PL medu a štipkou škorice, kým sa nevytvorí hustý sirup. Ten nechajte vychladnúť a vmiešajte do vymiešaného broskyňového tvarohu. Nakoniec môžete ozdobiť mesiačikom broskyne a podávať.

Mrkvovo-ovocný šalát

(od ukončeného 12. mesiaca)  Suroviny: 1 mrkva, 1 jablko, 1 pomaranč, 1 PL medu, 1 lyžička citrónovej šťavy, 2 až 3 kvapky olivového oleja Postup: Mrkvu s jablkom najemno nastrúhajte. Pomaranč nakrájajte na drobné kúsky. Šťavu z citróna zmiešajte s medom, pridajte 2 až 3 kvapky olivového oleja a zalejte ňou mrkvu, jablko a pomaranč. Na záver dobre zamiešajte. Nechajte chvíľku odstáť, aby sa chute prepojili, a podávajte.

Ovocno-mliečna desiata

(od ukončeného 10. mesiaca) Suroviny: ½ hrušky, ½ banánu, 2 piškóty, 2 PL probiotického bieleho jogurtu Postup: Nastrúhajte olúpanú hrušku, polovicu roztlačeného banánu, rozdrvené piškóty a dve polievkové lyžice bieleho probiotického jogurtu. Všetko pekne premiešajte.