Aj mama malého dieťatka môže byť kočka!

Aj mama malého dieťatka môže byť kočka!>

Vedeli ste, že pomocou správne zvolenej kozmetiky môžete "zamaskovať" celý rad nedostatkov? Povedzme si to narovinu. Ani jedna z nás nie sme dokonalá a prebdené noci nad postieľkou človeku na vzhľade príliš nepridajú. Každopádne aj mamča na materskej môže vyzerať krásne a upravene, a nejaký ten nedostatok šikovne zakryť.

Vstávate každé dve hodiny k dieťaťu kvôli kŕmeniu? Trápia vášho drobčeka "prdíky" a v noci miesto spania ustavične plače? Alebo máte doma ranné vtáča, ktoré je hore sotva začne svitať? Verte nám, že po takýchto chvíľach nie je ráno žiadna z nás výstavným kúskom. A čo nás trápi najčastejšie? Kruhy pod očami, opuchnutá tvár či začervenané oči. Ukážeme vám, ako tieto drobné nedostatky môžete schovať tak, aby ste o nich vedeli iba vy sama. A zároveň vás naučíme tak trochu čarovať. Čo vy na to? Pustíme sa do toho?

Kruhy pod očami

Nedostatok času sama pre seba sa chtiac či nechtiac, skôr či neskôr, prejaví. Ponúka sa riešenie. Prikladanie čajových sáčkov alebo koliesok uhorky. Ale úprimne - bude na to čas? Asi sotva. Kruhy pod očami zamaskujte. Pomôže vám korektor. Ten používajte až na samotný záver líčenia. Keď ho použijete na začiatku, nanesením make-upu alebo iných líčidiel ho znehodnotíte.

Zvädnutá a unavená tvár

Únava sa prejaví aj na našej tvári. Preto je nevyhnutné s tým okamžite niečo robiť. Najlepšie vyzerá zdravá broskyňová farba na líčkach. Máme malý trik. Nemusíte sa líčiť, len použite trochu ružu na tvár. Opticky vám to pridá dobrých päť hodín spánku.

Malé pery

Efekt väčších pier dosiahnete tak, že na spodnú peru nanesiete rúž o odtieň tmavší, ako na tú hornú. Stačí, keď namaľujete spodnú peru, potom rúž na pery zmiešate s iným, svetlejším odtieňom, a namaľujete aj hornú.

Perfektný make-up

Aby vám váš make-up sedel dokonale ako na modelkám v magazínoch, neroztierajte ho po tvári. Pomocou tvárenky alebo prstov ho jemne vklepte do pokožky.

Červené oči

Ak nepomôžu kvapky, skúste oko obkresliť ceruzkou vo farbe svojej pleti.

Bronzová pokožkaisifa-147257377

Času na opaľovanie človek na materskej veľmi nemá. Siahnite po samoopaľovacích krémoch a sprejoch. Rovnomerné opálenie pôsobí zdravo a opticky vám uberie pár kíl.

Oči blízko seba

Použite dva tiene - svetlý a tmavý. Najprv rozotrite svetlý tieň od vnútorného kútika viečka smerom do stredu a potom tmavší od stredu smerom k vonkajšiemu kútiku. Obočie vytieňujte rovnako - pri koreni nosa svetlejšie a smerom k spánkom tmavšie.

Oči ďaleko od seba

Tmavý tieň aplikujte smerom od vnútorného kútika a postupne rozotierajte do stratena, prípadne zosvetlite svetlejším odtieňom. Obočie vytieňujte tak, že pri koreni nosa bude najtmavšie a smerom k spánkom bude slabnúť.

Prirodzené obočie

Ceruzka na obočie môže pôsobiť príliš tvrdo a neprirodzene, najmä ak ste svetlejší typ. Skúste namiesto toho použiť matné práškové tiene. Obočie by malo byť o tón tmavšie ako farba vašich vlasov.

Plný výstrih

Dojem plnšieho a zvodnejšieho výstrihu vykúzlite pomocou tmavšieho bronzového púdru. Naneste ho širokým štetcom do stredu dekoltu.

Prirodzené líčenie

Prajete si, aby líčenie vyzeralo prirodzene? Zredukujte ho na kvalitný make-up a transparentný púder. Čiernu riasenku vymeňte za tmavohnedú.