Ako prať oblečenie pre novorodencov a bábätká

Ako prať oblečenie pre novorodencov a bábätká>

Pokožka novorodencov a batoliat je veľmi citlivá a náchylná na podráždenie. Detskú bielizeň je preto nutné prať naozaj často, efektívne a zároveň šetrne. Je totiž plná nečistôt z celého dňa nabitého dobrodružstvom a objavovaním. Ako účinne odstrániť nepoddajné nečistoty a zápachy, aby vypraná bielizeň nedráždila jemnú pokožku vášho bábätka? Máme pre vás odpoveď.

So starostlivosťou o detské oblečenie začnite pred vaším veľkým dňom

Starostlivosť o bábätko začína už pred jeho narodením a nákup vhodného oblečenia nie je výnimkou. Ideálne sú 100% prírodné materiály ako bavlna či bambusové vlákna. Sú mäkké, priedušné, nedráždia pokožku a zvládnu časté pranie. Všetko oblečenie vrátane obliečok a ďalších textílií vyperte pred prvým použitím, teda ešte pred narodením vášho bábätka.

Aký program a teplotu zvoliť?

Detské oblečenie perte vždy zvlášť. Je to hygienickejšie aj praktickejšie, pretože prací program aj prostriedky môžete prispôsobiť potrebám vášho dieťatka. Väčšinu detskej bielizne je možné prať na 60 stupňov, čo je teplota, ktorá zlikviduje takmer všetky mikroorganizmy a alergény. Ak je však na štítku uvedená nižšia odporúčaná teplota prania, dodržujte ju, aby ste oblečenie zbytočne nezničili.

Preskúmajte svoju práčku

Niektoré práčky majú špeciálny program na detskú bielizeň, čo zvyčajne znamená jeden cyklus pláchania naviac. Tým sa z oblečenia odstránia všetky zvyšky pracích prostriedkov. Ak vaša práčka túto funkciu nemá, môžete po praní jednoducho zapnúť ešte program pláchania. Pokiaľ máte práčku s funkciou pary, využite ju pre účinnú dezinfekciu oblečenia.

Prací prášok pre bábätká vyberajte starostlivo

Detská pokožka je s oblečením v neustálom kontakte, preto je nutné vybrať také pracie prostriedky, ktoré sú určené priamo pre bábätká. Bežné pracie prostriedky totiž obsahujú enzýmy, umelé farbivá a optické rozjasňovače, ktoré detskej pokožke spôsobujú vysúšanie, ale aj alergie a ekzémy. Bežný aviváž by ste nemali používať vôbec. Detský prací prášok používajte aspoň do 3 rokov veku dieťaťa.

Hypoalergénne pracie prášky a gély Lovela Baby sú šetrné aj účinné

Hľadáte najlepší detský prášok na pranie? Pracie prášky Lovela Babyúplne bezpečné už od narodenia a sú vhodné aj pre alergikov a ľudí trpiacich atopickou dermatitídou. Účinne odstraňujú nečistoty pri všetkých pracích teplotách, pritom ale neobsahujú žiadne agresívne látky, ktoré by mohli pokožku dieťatka dráždiť. Bezpečnosť a kvalitu pracích práškov pre bábätká Lovela Baby opakovane potvrdili klinické a dermatologické testy. Vaše bábätko tak bude mať vždy dokonale čisté prádlo, ktoré bude navyše mäkučké a šetrné k jeho pokožke.

Ako na silne znečistené prádlo, fľaky a látkové plienky

Bežné pranie niekedy, samozrejme, nestačí. Poznajú to nielen mamičky, ktoré používajú látkové plienky, ale aj rodičia, ktorých deti sa učia jesť alebo práve začali chodiť a objavovať svet. Aj v prípade odstraňovania fľakov však platí, že agresívne pracie prostriedky nie sú pre deti vhodné. Skvelú službu vám preukáže obyčajné žlčové mydlo. Stačí ho pred praním naniesť priamo na fľak a nechať odmočiť. Žlčové mydlo môžete použiť aj na látkové plienky, ktoré inak stačí prať tiež na 60 stupňov. Silne znečistenú bielizeň je dobré pred samotným praním ešte predpierať a po praní i vyžehliť - žehlením zaistíte stopercentnú ochranu pred mikroorganizmami a alergénmi a bielizeň bude navyše krásne mäkučká.