Ako kúpať novorodenca a prečo bábätku dopriavať ovsený kúpeľ

Ako kúpať novorodenca a prečo bábätku dopriavať ovsený kúpeľ>
Pre novonarodené bábätko je pobyt vo vode úplne prirodzený, ostatne pred narodením nič iné nepoznalo. Práve preto si väčšina detí kúpanie tak veľmi užíva. Je to tiež chvíľa pre spoločnú konvergenciu, ktorá patrí len vám. Našich päť tipov vám pomôže nielen vytvoriť si príjemný kúpací rituál, ale tiež vybrať vhodnú kozmetiku pre jemnú a citlivú pokožku tých najmenších.

5 krokov pre upokojujúci kúpací rituál

1. DODRŽUJTE PRAVIDELNOSŤ

Pre novorodené bábätka je ráno, poludnie a večer relatívny pojem. A ak sa konkrétne činnosti neodohrávajú v rovnakú dennú dobu, ťažko sa im orientuje v čase. Preto sú pre deti tak dôležité rituály. Večerné rituály a možnosť odhadnúť, čo sa bude diať, prináša pokoj a sú predpokladom pre pohodový nočný spánok. Opakujte hranie, kúpanie a kŕmenie každý deň v rovnakú hodinu aj v rovnakom poradí a odmenou vám bude skvele naladené bábätko. [caption id="attachment_23654" align="aligncenter" width="600"] Foto: IG @michaelaserafinova[/caption]

2. POSTRÁŽTE TEPLOTU VODY AJ TEPLOTU V MIESTNOSTI

Ideálna teplota vody je 36 °C – pre jej kontrolu odporúčame zaobstarať teplomer do vaničky. Bábätku ponorte do vody opatrne najprv nožičky a potom celé telíčko. Neustále podopierajte hlavičku svojou rukou. Teplota v kúpeľni by mala byť 24–25 °C. Nezabudnite zavrieť dvere, nech vám neuniká teplo z vane.

3. VYBERTE VHODNÚ KOZMETIKU DO KÚPEĽA

Pokožka dieťatka je 7× tenšia než pokožka dospelého, a preto deti potrebujú špeciálnu kozmetiku, ktorá je určená len pre nich. Obyčajná voda môže vysušovať, preto je dobré do kúpeľa pridať pár kvapiek šetrného umývacieho gélu Nebiolina, ktorý je vďaka obsahu blahodarného ovosa skvelou voľbou. Ak u detí pozorujete vyrážku alebo prejavy ekzému, Nebiolina dokáže prispieť k ich zmierneniu.

4. PRIPRAVTE SI UTERÁK

Po vybratí z vaničky bábätko rýchlo zabaľte do mäkkého uteráka. Ak môžete uterák dopredu nahriať na radiatóre v kúpeľni, dieťatku to určite bude príjemné. Nasledujúcu masáž a obliekanie do pyžamka môžete urobiť rovno v kúpeľni, ale ak nemáte dosť miesta, presuňte sa s bábätkom v uteráku napríklad do spálne.

5. UŽITE SI MASÁŽ

Kým je pokožka bábätka po kúpaní ešte vlhká, začnite s masážou. S tou vám pomôže príjemný masážny olejček Nebiolina s ovseným olejom bohatým na vitamín E, omega-3 a omega-6, ktorý sa pýši EKO BIO certifikátom ICEA pre prírodnú kozmetiku. [caption id="attachment_23655" align="aligncenter" width="600"] Foto: IG @michaelaserafinova[/caption]

Tajný tip pre mamičky

Olejček Nebiolina sa hodí už pri masáži tehotenského bruška a odporúčame ho používať aj po pôrode. Látky obsiahnuté v ovsených zrnách prispievajú k spomaleniu starnutia buniek a pôsobia proti striám. Počas masáže bábätka preto doprajte hydratáciu aj sebe.

Prečo bude pokožka vášho bábätka ovsenú kozmetiku milovať?

Všetky produkty talianskej prírodnej kozmetiky Nebiolina sú vegánske a dermatologicky testované na citlivú pleť. Ovos má blahodárne účinky na ochranu kože, a to už pri malej koncentrácii jeho extraktu. Ovsené kúpele sú mimoriadne vhodné pre pokožku malého atopika, ekzematikov aj všetkých členov rodiny. [caption id="attachment_23656" align="aligncenter" width="600"] Foto: IG @nebiolina_czsk[/caption]