V hruškách sa nachádza malé množstvo vitamínu C, E a B, ako aj
dôležité minerály: draslík, horčík a železo. Taktiež sú hrušky
dobrým zdrojom stopových prvkov: medi, mangánu a v menšej miere aj zinku.
Obsah vitamínu a minerálov je v hruškách len o málo väčší ako
v jablkách. Hrušky sú známe svojím vysokým obsahom sacharidov a zároveň
nízkym obsahom proteínov a tukov.
Zo sacharidov v nich prevláda fruktóza. Ďalej hrušky obsahujú
organické kyseliny, ktorých množstvo je nižšie ako v jablkách, a
výrazné množstvo tanínov.
Nutričné hodnoty:
100 ml
Energetická hodnota – 182 kJ / 43 kcal Bielkoviny – 0,81g
Sacharidy – 9,90g Z toho cukry – 9,32g Tuky <0,1 g Vláknina
<0,1 g Soľ <0,05 g