HAMI Valentínske menu
Valentínske menu od HAMI je tou najlepšou možnosťou, ako s láskou
pripraviť úžasnú hostinu pre tých najmenších.
**Balíček obsahuje: **
- 1× HAMI Zelený hrášok prvá lyžička 125 g –
zeleninový príkrm
- 1× HAMI Tekvica s ryžou prvá lyžička (125 g) –
zeleninový príkrm
- 1× HAMI Kaša ryžová s malinami 6+ (225 g) – mliečna kaša
- 1× Hami desiata S čučoriedkami 6+ (200 g) – ovocný príkrm
- 1× Hami Keksíky 6+ (180 g)
- 1× Hami nápoj s jablkom 6+ (175 ml)
Ich kombinovaním sa dá vytvoriť množstvo dobrôt a Hami vytvorí
perfektný základ pre Valentínske jedlá. Na začiatok skúste tieto
osvedčené recepty.
1) Tekvicové krekry (od ukončeného
12.mesiaca)
- 125 g Hami príkrm tekvica s ryžou
- 50 g masla
- 120 g hladkej múky
- ½ lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička provensálskeho korenia
Do nádoby, v ktorej budeme cesto spracovávať, vložíme tekvicové pyré
a rozpustené maslo a premiešame. Do vzniknutej zmesi postupne primiešame
hladkú múku, kypriaci prášok a provensálske korenie. Dôkladne
prepracované cesto uložíme na 2 hodiny do chladničky, aby stuhlo. Na
pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto a vykrajujeme krekry, ktoré
pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 15 minút na
170 stupňov.
2) Domáci krémový syr (od ukončeného
12. mesiaca)
- 250 g hustého bieleho jogurtu
- 100 g prírodnej kyslej smotany
Pripravíme si väčšiu nádobu, do ktorej vložíme cedidlo. Cedník
vystelieme sterilnou gázou alebo plienkou. V inej nádobe zmiešame jogurt
s kyslou smotanou. Zmes nalejeme do gázou vystlaného sitka. Prikryjeme a
necháme cez noc na chladnom mieste odkvapkať syrovátku.
3) Hráškové pyré s cícerom a pečenou
zeleninou (od ukončeného 24. mesiaca)
- 125 g Hami príkrmu Zelený hrášok
- 35 g vareného cíceru
- 1 lyžica olivového oleja
Cícer si namočíme ideálne deň vopred. Druhý deň cícer zlejeme a
v novej vode varíme do mäkka. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a
zmixujeme na hladkú zmes. Podávame s pečenou zeleninou.
4) Malinové poháriky s lesným ovocím (od
ukončeného 6. mesiaca)
- 3 lyžice malinovej mliečnej kaše
- 80 ml dojčenskej vody
- 3 lyžice Hami desiaty s čučoriedkami
- 3 lyžice lesného ovocia (od ukončeného 8. mesiaca)
- 1 ks Hami keksík
Lesné ovocie dôkladne umyjeme a ľahko roztlačíme pomocou vidličky. Zmes
vložíme do malého hrnca a chvíľku povaríme, aby ovocie pustilo šťavu.
Medzitým si pripravíme mištičku a nalejeme do nej prevarenú pitnú vodu pre
dojčatá schladenú na cca 50°C. Za stáleho miešania (šľahania vidličkou)
pridáme 3 polievkové lyžice malinovej kaše. Hustotu kaše môžeme podľa
potreby upraviť pridaním vody či prášku. Na dno pripravených pohárikov
dáme čučoriedkovú desiatu a pridáme malinovú kašu. Pohárik dokončíme
polevou z lesného ovocia a dozdobíme kúskom jahody a keksíkom.