11 vecí, ktoré by ste mali stihnúť pred pôrodom

11 vecí, ktoré by ste mali stihnúť pred pôrodom>

Niektoré z týchto aktivít by ste mohli absolvovať, aby ste si posledné chvíle s bábätkom v brušku užili v čo najväčšej pohode. Iné by ste urobiť mali, aby ste si prvé chvíle po narodení dieťatka uľahčili. Čo všetko teda ešte stihnúť v posledných týždňoch pred pôrodom?

Popasujte sa s detskou výbavičkou

Autosedačka, kočík, vanička... Je dobré, ak budete ešte pred prvými kontrakciami vedieť, ako fungujú. A najlepšie je mať aj praktickú skúsenosť. Najmä s inštaláciou autosedačky. Ak si po pôrode budete chcieť dieťatko z nemocnice domov odniesť, mali by ste jej inštaláciu zvládnuť ešte v predstihu.

Chcete vidieť, čo všetko budete potrebovať? Pozrite sa na náš zoznam:

Výbavička do pôrodnice | feedo.sk

Zaobstarajte si dojčenskú podprsenku

V čase približne od 36 týždňa si môžete skriňu obohatiť minimálne o 1 dojčenskú podprsenku. Budeme mať v zálohe dostatok času, aby ste sa s novou podprsenkou zoznámili. Ak sa vaše prsia stále zväčšujú a menia tvar, môžete skúsiť špeciálnu dojčenskú podprsenku s nastaviteľnou konštrukciou, ktorá sa vaším prsiam prispôsobí, a tak si nebudete musieť kupovať stále nové a nové podprsenky.

Zájdite si ku kaderníčke

Nie preto, aby ste pri pôrode vyzerali ako holywoodska hviezda, ale aby vám kaderníčka na hlave vytvorila čo najpraktickejší a na úpravu najjednoduchší zostrih. Či už kvôli nedostatku času alebo iniciatívy, celkom pravdepodobne sa môže stať, že na to prvých pár týždňov (či dokonca mesiacov) po pôrode nebude priestor.

Navarte si do zásoby

V období po pôrode pre vás bude zdravá výživa dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Zároveň však pravdepodobne nebudete mať čas ani zvyšnú energiu na postávanie v kuchyni. Takže nejaký ten piatok pred pôrodom si vyčleňte 1 špeciálny deň na prípravu jedál, ktoré sa dajú jednoducho zmraziť a znova rozmraziť. Po návrate z nemocnice tak budete skvele vyzbrojená a budete sa môcť naplno venovať iba tomu najmenšiemu prírastku do rodiny.

Spravte si zásoby a naučte sa nakupovať online

Obe z týchto bodov takisto oceníte tesne po pôrode, keď nebudete mať priestor ani príležitosť na pracné obdenné nákupy či vláčenie sa po obchodoch. Nakupovanie cez internet vás odbremení od toľkých povinností. Ísť do obchodu (alebo krátko po pôrode požiadať niekoho, aby vám nakúpil), strácať čas medzi regálmi, vláčiť ťažké tašky.. Verte nám, že spraviť si zásoby pred pôrodom je nevyhnutné. Takisto ako nájsť si svoj obľúbený e-shop, vďaka ktorému zistíte to, čo už veľa mamičiek pred vami - že nakupovať online je pohodlné a jednoduché.

Dajte si rande s mamčou

Keď príde na návštevu o pár týždňov, skočíte jej s radosťou do náruče, pretože vám bude jasné, že opatrovateľka, ktorá nepotrebuje na konci služby vyplatiť, je tu. Dnes však ešte máte príležitosť zobrať ju na obed a vypočuť si (asi tak 50 krát) o tom, ako je rodičovstvo najkrajšie aj najťažšie poslanie.

Zostaňte pod perinou

Tak dopracovali sme sa aj ku tým príjemnejším povinnostiam. Oddychujte počas svojich posledných tehotenských dní. Začnite deň fantastickými a výživnými raňajkami v posteli. Prehrabte sa zbierkou časopisov. Odštartujte maratón filmových hitov. Zrejme oceníte filmovú zbierku v počítači viac, ako výlety do kina. V pokročilom štádiu tehotenstva znášať vydýchaný vzduch, nepohodlné, malé sedadlá, kopec ľudí a záchod, vzdialený 5 minút chôdze pomedzi ten kopec ľudí asi nebude to, čo by ste si práve nanajvýš vychutnali. Zahrajte si s partnerom Scrabble. Potom sa naobedujte! Doprajte si ešte viac telky, obľúbených maškŕt a večeru! Vychutnajte si pocit, že vás nikto nepotrebuje. Táto skutočnosť sa čoskoro zmení.

Absolvujte babský večer

Zavolajte ku sebe najlepšie kamarátky a robte, čo uznáte za vhodné. Tradičné ohováračky a klábosenie, ďalší maratón filmov, turnaj v jedení zmrzliny či hodinu brušných tancov. Aj keď ste v 8. mesiaci a pribrali ste 25 kíl, môže vám to pomôcť cítiť sa sexi. Pohyb tiež dopraje úľavu vášmu chrbtu.

Vytvorte si kreatívny fotoalbum

Urobili ste si počas tehotenstva asi tak tisíc „selfie“ záberov z rastúceho bruška? Čo tak na záver vytvoriť si kreatívny (nevirtuálny) fotoalbum? Usporiadajte fotky chronologicky, nalepte na nastrihané štvorčeky z kartónu a na záver zviažte v hornom aj dolnom rohu. A pamätný fotoalbum je na svete! Alebo si vytlačte fotky iba na obyčajný papier a zviažte. Ak nimi zalistujete rýchlo od začiatku po koniec, vaše bruško narastie závratnou rýchlosťou.

Naučte sa pliesť

Vraví sa predsa, že nikdy nie je dosť neskoro naučiť sa... pliesť! Po prvé, pletenie má upokojujúce, priam terapeutické účinky. Po druhé, kým sa opäť vrátia časy aerobiku a džogingu, pletenie môže byť v tomto období tá správna alternatíva. A po tretie, čo je lepšie, ako svojmu drobčekovi vlastnoručne upliecť jeho prvý zimný svetrík a šálik? Nenechávajte všetko na svokru. Zaobstarajte si prvé kĺbko, ihly a knihu pre začiatočníkov.